Családi nap

2015. szeptember 4.

„Nézd, milyen ügyes vagyok!” címmel hirdettük meg egész napos programunkat a Bajai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola diákjai és családjaik számára, melynek fő célja a figyelemfelkeltés a képzésben résztvevő gyermekek sikereire, eredményeire vonatkozóan. Általános tapasztalat, hogy a szülők, családtagok kevés figyelmet fordítanak a gyermekek előmenetelének, szakmai fejlődésének, sikereinek megismerésére, így a gyerekek sokszor hiányát érzik a család elismerésének. A kiállításokon, hangversenyeken csak elvétve jelennek meg a szülők és a családtagok, pedig nagyon fontos lenne, hogy megismerjék és figyelemmel kísérjék a gyerekek művészeti teljesítményét. Természetesen vannak kivételek, de általános jelenség, hogy a rohanó világ, a sok munka és feladat miatt nincs idő a rendezvényeken való részvételre.

Programunkkal erre a fontos problémára hívjuk fel a figyelmet. Délelőtt két nagyszerű előadást hallgattunk meg a képző- és iparművészeti ágon tanuló növendékekkel a Vizuális Iskolában, Gerber Pál Munkácsy-díjas festőművész, valamint Bodóczky István, Munkácsy-díjas képzőművész előadásában. Az előadások a vizuális kifejező eszközök megismerése mellett elsősorban a művészettörténeti alkotások segítségével a család témáját dolgozták fel. Művészcsaládok, illetve a családábrázolások bemutatásán keresztül taglalták a család szerepének fontosságát. Az előadások után pogácsával, üdítővel vendégeltük meg a résztvevőket.

Délután csoportos alkotások készültek közösen, a szülők és testvérek bevonásával. Az alkotások témájául a fát választottuk, utalva a családfára, mely az összetartozás kifejezője. A közös alkotás nagy élmény volt mind a gyerekek, mind a szülők, nagyszülők számára.

Ezután megnyitottuk az éves kiállításunkat a Bácskai Kultúrpalota kiállítótereiben. A figyelemfelhívó cím: „Nézd, milyen ügyes vagyok!”, és az eredményes mozgósítás megtette hatását, így sok szülő kísérte figyelemmel a Gerber Pál által megnyitott kiállítást.

A program a zeneművészeti ág produkciójával folytatódott „Családi koncert” címmel, ugyancsak a Bácskai Kultúrpalotában. Ezen a koncerten szülők és gyerekek, testvérek muzsikáltak együtt, megmutatva a közös muzsikálás élményét. A közös öröm különleges, jó hangulatot varázsolt az előadóterembe. A nap végén egy közös pizzázásra, üdítőre invitáltuk növendékeinket és családtagjaikat. A rendezvényen mindhárom művészeti ág diákjai részt vettek.

Scroll to Top