Zenés, mozgásos tábor Baján

2015. június 22-26.

A TALENTUM táborban a zeneművészeti hangszeres foglalkozások mellett kiemelt szerepet kapott a táncművészet, azon belül pedig a néptáncos képzés. A tábor pedagógiai céljai: a két művészeti ág élményszerű találkozása, a táborlakók mozgásigényének kiaknázása, csoportos játékok, sportjátékok, versenyek, a zenei órák és gyakorlások közötti mozgás aktivizáló hatásának érvényre juttatása.

A két művészeti ág szoros kapcsolata révén, több alkalommal sikerült zenés-táncos programokat szerveznünk. A gyermekek mindig hatalmas örömmel vettek részt a csoportos foglalkozásokon, táncmulatságon, táncházban, melyeket „élő zene” kísért. Több esetben a saját társaik muzsikáltak. Valamennyi zenés – táncos programunk iránt igen nagy volt az érdeklődés, mely további motivációt nyújt számunkra.

A klasszikus zenei foglalkozásokra jelentkezett tanulók több mint fele a néptáncos órákra is beiratkozott. A korábbi hagyományt és tapasztalatot követve a gyermekek igen nagy lelkesedéssel vettek részt a mozgásos foglalkozásokon. A néptáncos órák mellett az egész héten a játékok, az egyéb szabad mozgáslehetőségek üdítően hatottak a gyermekekre.

Június 25-én a délelőtti foglalkozásokat ezúttal egy szabadidős program követte. Ebéd után Mórahalomra utaztak a táborlakók és tanáraik. A mórahalmi strandfürdő igazi kikapcsolódást és mozgásélményt nyújtott mindenki számára. Az egyéni órák és gyakorlások között és után tartott csoportos mozgások, játékok során a gyermekek kellően megelevenedtek, feltöltődtek. Ennek köszönhetően igen szépen haladtak a művek elsajátításával. A mozgásos játékok, a kikapcsolódás fejlesztően hatottak a gyermekekre és a tanulási folyamatokra.

Scroll to Top