Nekrológ

Újabb veszteség érte a bajai zeneiskolát. Július 7-én hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt az intézmény nyugalmazott gordonkatanára, Bellyeiné Horváth Györgyi. 

Györgyi pályafutása kivételesen eredményes volt. Növendékei rendszeresen sikerrel szerepeltek a csellisták különböző versenyein, legjobb tanítványai pedig jelenleg is rangos hazai és külföldi szimfonikus zenekarok tagjaiként muzsikálnak. Sokan kaptak tőle szilárd elméleti alapokat, amelyek birtokában felvételt nyertek valamelyik közép- vagy felsőfokú zeneművészeti intézménybe. Tanári munkáját országos szinten is elismerték – ennek egyik ékes bizonyítéka, hogy több alkalommal is közreműködött a várpalotai Popper Dávid Nemzetközi Csellóverseny zsűrijében. Hosszú éveken át szervezte, gondozta a nyolcvanas-kilencvenes évek nagy sikerű Pro Musica Zenei Táborainak programjait. Ő maga is vállalt pódiumszereplést a kollégáival alakított vonós-trióban, de tagja volt az Alsó-Duna-Völgyi Vízügyi Igazgatóság Kamarazenekarának is.

A betegséggel vívott küzdelme ellenére szinte a legutolsó pillanatig aktív volt – az idei országos gordonkaversenyen harmadik helyezést szerzett az általa felkészített növendék, és segítséget nyújtott még zeneakadémiai felvételire készülő diáknak is. 

Pedagógusnap alkalmából vehette át a Németh László-díjat – nagy öröm volt számára, hogy személyesen lehetett jelen a Vigadóban rendezett ünnepségen.

Bellyeiné Horváth Györgyi idén lett volna 70 éves. Emlékét tisztelettel őrizzük. Nyugodjék békében!

Bellyeiné Horváth Györgyi
Bellyeiné Horváth Györgyi
(1951-2021)
Scroll to Top